Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارجهادی شیوه ای است که هر فرد فعال در اجتماع آن را می پسندد آنها معتقد هستند هم منیت و غرور را از آدمی می گیرد و هم باعث رشد شخصیتی و شکوفایی استعدادهای پنهان درونی می شود، کار جهادی نه تنها زمینه ای برای بالندگی است بلکه بستری جهت خودسازی و آرامش روح و روان است و برکت را در زندگی جاری می سازد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از هرمز؛ هر فردی که دغدغه تربیت نسلی متعهد را دارد در بستر فرهنگ هنر و اجتماع فعالیت می کند، بی دلیل نیست که پرورش دنباله رویی از آموزش است، زیرا دانش آموز در کنار کارهای آموزشی و امتحانی باید تربیت را نیز یاد بگیرد تا بتواند در آینده ای نه چندان دور برای خود، خانواده و جامعه افتخار آفرینی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین اما کارجهادی شیوه ای است که هر فرد فعال در اجتماع آن را می پسندد آنها معتقد هستند هم منیت و غرور را از آدمی می گیرد و هم باعث رشد شخصیتی و شکوفایی استعدادهای پنهان درونی می شود، کار جهادی نه تنها زمینه ای برای بالندگی بلکه بستری است برای شیوه ای جهت خودسازی و آرامش روح و روان است و برکت را در زندگی جاری می سازد.

 

ریشه کار جهادی در بستر خانواده است

در همین رابطه کلثوم وزیری فعال فرهنگی و اجتماعی هرمزگان در گفتگو با هرمز اظهار کرد: در ذات برخی از افراد کار جهادی وجود دارد، برای انجام این کارها باید محیط خانواده بستر آن را فراهم کند، از همان اوایل کودکی پدرو مادرم اینگونه بوده اند که برای کمک به اعضای خانواده و فامیل و دوست و آشنا کوتاهی نمی کردندو به صورت جهادی وارد عرصه می شدند.

این فعال فرهنگی و اجتماعی هرمزگان افزود: در زمان شیوع ویروس کرونا نیز بسته های غذایی و ماسک برای مردم نیازمند و روستاهای اطراف فرستادیم و با این کار زندگی فرد دیگری را رونق می دهیم، آنها راضی بودند و دعای خیر آنها برای زندگی ما نیز برکت دارد، شاید برخی با میلیارد سیر می شوند اما ما با همان حقوق اندک زندگی را می گذرانیم و کمبودی هم نداریم که از برکات جهاد و انفاق است.

 

وزیری ادامه داد: در بحث کمک مومنانه که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) فرمودند اگر هر فردی در ماه ۲۰ هزار تومان نیز برای کمک به افراد نیازمند اهدا کند در نهایت با جمع آوری کمک های نقدی رقم بالایی می شود که می توان کارهای بزرگی را بری نیازمندان انجام داد.

وی اضافه کرد: اگرچه با افزایش تورم نمی توان نیاز مردم را پاسخ داد اما برای ترویج کارجهادی و انفاق این جنبه ها باید در خانواده وجود داشته باشد، اگر والدین برای کارهای جهادی سخت گیری نکنند و در مقابل چشم فرزند به دیگران کمک کنند، مدارس و محیط اجتماع نیز آشکارا کار جهادی داشته باشند؛ فرزند و نسل جدید می بیند و یاد می گیرد.


جهاد نوعی عبادت است

نجیبه باصدق فعال فرهنگی و اجتماعی هرمزگان اظهار کرد: دوسال گذشته یک سفرجهادی به روستای بلبل آباد بشاگرد داشتیم، این سفر با تمام سختی هاییکه داشت اما شیرینی های خاص خودش را نیزبه همراه داشت، دیدن برق چشمانی که با محبت به تو نگاه می کنند، دیدن دل هایی که به واسطه حضور و کارجهادی شاد شده است حسی دارد که توصیف نشدنی است.

این فعال فرهنگی و اجتماعی هرمزگان افزود: راه سخت و مسیر طولانی بود، به دلیل بارندگی نیز برخی راه ها بست شده بودند به همین دلیل باید با الاغ مسیر را طی می کردیم، ترس زیادی داشتیم، آذوقه و لوازم لازم برای یک سفر سخت را نداشتیم، از کوه هایی عبور می کردیم که هر لحظه مرگ را مقابل چشمان خود می دیدیم، اما تنها رسیدن به هدف بود که عبور از سختی ها را آسان کرده بود.

 

باصدق ادامه داد: در اردوی جهادی علاوه بر تمام مشقت هایی که دارد اما تجربیاتی نصیب و روزی انسان می شود که در زندگی فردی نیست، چالش های فقر و نبود امکانات در مناطق محروم و تلاش جهت رفع آن مشکلات باعث می شود اندوخته های جدیدی داشته باشد که معنویت خاصی دارد.

وی تصریح کرد: جهاد نوعی عبادت است و داشتن این تفکر که اگر به دیگران کمک کنیم و از اوقات فراغت خود جهت رفع مشکلات مردم استفاده کنیم انسان را به اصل فطرت خود بر می گرداند همان گونه که امام علی(ع) چاه ها را حفر می کردند و آب آن را برای مردم استفاده می کردند چراغ راه است بر اینکه انسان با جهاد در راه خدا و بی مزد و منت کارکردن باعث آرامش در زندگی فردی و اجتماعی می شود.

اردوهای جهادی سبکی از زندگی هستند

ناهید یوسفی نیز که فعال فرهنگی و اجتماعی هرمزگان است در گفت و گو با هرمز اظهار کرد: اردوهای جهادی سبکی از زندگی هستند و چراغ راهی برای سعادتمندان است که در این مسیر به خودسازی می رسند، کارجهادی بستر فعالیت های فرهنگی است و افراد می توانند با قدم گذاشتن در این مسیر راه رسیدن به زندگی سعادتمندانه را پیدا کنند.

 

فعال فرهنگی و اجتماعی هرمزگان افزود: کار جهادی آرامشی دارد که می تواند زمینه ساز آینده ای بی تلاطم را برای هر فردی که خواهان آن است ایجاد کند، من نیز کارهای فرهنگی را ابتدا در جهاد آموختم سپس برکات آن را نیز در زندگی شخصی و اجتماعی خود مشاهده کردم.

یوسفی ادامه داد: برای ورود به کارهای جهادی نیازی به ارگان و تشکیلات دولتی نیست هر فردی که علاقه مند به کمک کردن باشد می تواند به صورت خودجوش وارد عرصه شود، زمانی که برای کمک کردن به یک روستای دور افتاده ای در هرمزگان رفته بودیم فرزندانی را می دیدم نمی دانستند بسته بندی شکلات چگونه باز می شود، آنها نمی توانستند یک بیسکوئیت را باز کنند به دلیل فقری که داشتند سال ها بود که خوراکی نخورده بودند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کار جهادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۴۸۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌دانشگاه شیراز میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک می‌شود

ایسنا/فارس دانشگاه شیراز در روزهای ۲۶ و ۲۷ اردیبهشت‌ماه، میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک خواهد بود.

مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز امروز، ۱۹ اردیبهشت‌ماه ضمن اعلام این خبر، به تشریح ویژه‌برنامه‌های نهمین همایش ملی ادبیات کودک پرداخت و گفت: این همایش که با موضوع «بررسی بازنمایی و جایگاه خانواده در ادبیات کودک و نوجوان» ترتیب یافته است، طی دو روز با حضور جمعی از صاحب‌نظران، پژوهشگران و علاقه‌مندان حوزه ادبیات کودک و نوجوان در دانشگاه شیراز برگزار خواهد شد.

سعید حسام‌پور با بیان این مقدمه که یکی از مجراهای تأثیر ادبیات کودک بر مخاطب نوع بازنمایی‌هایی است که این آثار از واقعیت جامعه و نیز واقعیت‌های گوناگون اجتماعی به این مخاطب ارائه می‌دهند، اظهار کرد: خانواده یکی از مهم‌ترین واقعیات اجتماعی است که هسته‌ اصلی زندگی کودک و نوجوان و نیز جامعه را تشکیل می‌دهد اینکه تا چه اندازه تنوع شکل‌ها و روابط گوناگون خانوادگی و نیز نقش هر عضو خانواده در زندگی آن به مخاطب معرفی می‌شود نقشی مؤثر بر نوع نگاه مخاطبان به خانواده و اعضای آن دارد. از همین‌رو، مرکز مطالعات ادبیات کودک، موضوع نهمین همایش ملی خود را «بررسی بازنمایی‌ و جایگاه خانواده در ادبیات کودک و نوجوان» انتخاب کرد.

به‌گفته‌ دبیر علمی همایش ملی ادبیات کودک، آیین گشایش این همایش، ساعت ۸ صبح ۲۶ اردیبهشت‌، در تالار علامه جعفری دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار خواهد شد و در طول دو روز، ۳۷ مقاله به‌صورت سخنرانی و پوستر در پیوند با موضوع و محورهای اعلام‌شده، از سوی پژوهشگران ارائه خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین ۳ کارگاه تخصصی: «آشنایی با برنامه فلسفه برای کودکان و نوجوانان ازطریق بازی‌های فکری‌ - فلسفی»، «آشنایی با داستان‌ها و انیمیشن‌های مناسب برنامه فلسفه برای کودکان و نوجوانان» و «کارگاه نوشتن خلاق به زبان عربی» در این همایش برگزار خواهد شد.

حسام‌پور بیان کرد: در نهمین همایش ملی ادبیات کودک، نشست تخصصی «ادبیات کودک و تربیت شهروندی» با همکاری مشترک قطب تربیت شهروندی دانشگاه شیراز و مرکز مطالعات ادبیات کودک، با حضور صاحب‌نظران این حوزه برگزار می‌شود.

مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز از حضور پژوهشگران غیرایرانی نیز در این همایش خبر داد و گفت: در نهمین همایش ادبیات کودک متخصصان و پژوهشگرانی از کشورهای برزیل، عمان و امارات سخنرانی خواهند داشت.

وی ضمن دعوت از عموم علاقه‌مندان برای شرکت در این همایش، یادآور شد: محورهای نهمین همایش ملی ادبیات کودک، عبارت است از: بررسی بازنمایی انواع خانواده در ادبیات کودک ایران (خانواده هسته‌ای، تک‌فرزندی، چندفرزندی، تک‌والدی، خانواده‌های ترکیبی...)؛ بررسی بازنمایی اعضای خانواده، نقش هریک در خانواده و نیز روابط هریک با خانواده در ادبیات کودک و نوجوان و خانواده‌های طبقات مختلف اجتماعی، فرهنگی، قومی و خانواده‌های شهری و روستایی؛ بررسی بازنمایی خانواده سنتی، خانواده مدرن و خانواده پسامدرن؛ بررسی بازنمایی نوع خانه، ساختمان و امکانات آن و مسائل و مشکلات خانوادگی (آن‌گونه که در ادبیات کودک و نوجوان بازتاب یافته‌اند)؛ بازنمایی حضور و نقش موبایل، کامپیوتر، فضای مجازی و رسانه‌ها در خانواده؛ بررسی تحول بازنمایی خانواده در ادبیات کودک و نوجوان دهه‌های اخیر و مقایسه ادبیات کودک ایران و جهان با توجه به محورهای یادشده.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه شیراز، حسام‌پور در ادامه با یادآوری اینکه این همایش با همکاری همه‌جانبه و پشتیبانی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری شیراز برگزار خواهد شد، از دیگرهمکاران برگزاری این همایش از جمله اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، کانون پرورش فکری و فرهنگی استان فارس، سازمان آموزش و پرورش فارس، دانشگاه فرهنگیان و استانداری فارس نیز قدردانی کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دانشگاه شیراز میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک شد
  • کسب ۱۲۹ رتبه توسط دانش آموزان در جشنواره نوجوان سالم
  • ‌دانشگاه شیراز میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک می‌شود
  • سیاهچاله‌ای به نام اینستاگرام؛ بستر شکل‌گیری جرایم اخلاقی
  • فضای مجازی بستر مقابله دشمن با ارزش‌های اسلامی است
  • دستکاری و مدیریت افکار عمومی در بستر رسانه‌ های اجتماعی
  • تربیت نیروهای متخصص جهادی از نیاز مهم سیستان و بلوچستان
  • رمان «تو خواب میکائیل هستی» رونمایی می‌شود
  • رمان «تو خواب میکاییل هستی» رونمایی می‌شود
  • ۲ انتصاب جدید در دانشگاه آزاد آذربایجان غربی