Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@17:25:52 GMT

اقتصاد فوتبال و خلاء آن در هرمزگان

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۳۰۳۲۸

اقتصاد فوتبال و خلاء آن در هرمزگان

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، دکتر مهدی دسینه استادیار دانشگاه و پیشکسوت فوتبال در هرمزگان در یادداشتی به بررسی اقتصاد فوتبال و خلاء ناشی از نبود آن در هرمزگان پرداخته است.

فوتبال بخش مهمی از صنعت ورزش در جهان است و به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بر ورزش و جامعه در جهان اثرات زیادی برجای گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از دهه 1990 دوره جدیدی از کسب وکار در فوتبال رواج یافت. در این دوره کسب وکارهای مرتبط با فوتبال مانند صنعت، رسانه، پوشاک و لوازم ورزشی، تبلیغات و مانند آن به این نتیجه رسیدند که فوتبال میدان تازه‌ای برای رشد و نمو است.

تأثیرات اقتصادی و درآمدزایی فوتبال به برگزاری تورنمنت‌های بین المللی بزرگ نظیر جام‌های جهانی و جام ملت‌ها منحصر نیست بلکه در بسیاری از کشورها برگزاری لیگ‌های حرفه ای و صنعت باشگاه داری حرفه‌ای فوتبال باعث رشد و توسعه اقتصادی مطلوبی در صنعت فوتبال شده است.

همگام با افزایش تمایلات به این رشته ورزشی تغییرات زیادی در آن به وجود آمده است، تا جایی که فوتبال حرفه‌ای طی سالهای اخیر با دوران گذشته قابل قیاس نیست.

فوتبال با افزایش ارتباطات و حضور تکنولوژی‌های جدید، رقابتی و جهانی شدن تجارت، تغییرات فراوانی را در جهت پیشرفت و حرفه‌ای شدن پشت سر نهاده است تا به صنعتی شدن برسد.

محبوبیت و جذابیت بالای ورزش فوتبال سبب شده که در همه جای دنیا و نیز کشور ما بخش عمده‌ای از سرمایه‌های اجتماعی و سرمایه گذاری‌های اقتصادی به سوی این رشته ورزشی سرازیر شود.

در کشور ما نیز اقشار مختلف جامعه به ویژه جوانان اشتیاق زیادی به فعالیتهای اصلی و جنبی فوتبال دارند. به گونه ای که حدود 20درصد از کل ورزشکاران سازمان یافته کشور به فعالیت در این رشته ورزشی مشغول هستند.

حضور باشگاه‌ها در بازار بورس سهام، وجود سرمایه های کلان در بورس، نوع جدید باشگاه داری در فوتبال، افزایش درآمدهای حاصل از فروش محصولات باشگاه‌های حرفه‌ای و جهانی شدن بازار نقل و انتقالات بازیکنان فوتبال باعث شده گردش مالی فوتبال بیش از هر رشته ورزشی دیگر باشد.

داد و ستدهای چند میلیون دلاری برای نقل و انتقال بازیکنان، وجود حامیان مالی با سرمایه‌های بسیار کالان، خرید و فروش وسائل و کالاهایی با آرم باشگاههای حرفه ای، معامله های چندصدمیلیون دلاری برای تبلیغات اطراف زمین، کسب درآمدهای کلان از محل پخش تلویزیونی مسابقات، قرارگرفتن باشگاهها در فهرست بازار بورس و ... همگی نقش بسزایی در توسعه اقتصادی فوتبال در بسیاری از کشورها ایفا کرده است.

 امروزه باشگاه های فوتبال معتبر از دو جنبه رقابتی به ورزش فوتبال می نگرند.

یک جنبه از آن رقابتی است که بین باشگاه های حرفه ای درون مسابقه وجود دارد و جنبه دیگر همان رقابت تجاری موجود بین باشگاه‌های حرفه ای است که در آن هر یک سعی می کنند سالانه مبالغ هر چه بیشتر را به سود عملیاتی باشگاه خود بیفزایند.

بین این دو نوع رقابت ورزشی و تجاری ارتباط تنگاتنگی وجود داشته و هر یک متقابلا بر دیگری تاثیر می گذارد.

استان هرمزگان جزو 5 استان اولی است که بودجه کشور ایران را تامین می‌کند و با توجه به فعالیت بسیاری از صنایع مطرح ملی در این استان، گردش مالی بسیار بالایی در آن وجود دارد.

انتظار می رود با توجه به اقتصادی بودن این استان و همچنین وجود علاقه و استعدادهای فراوان فوتبالی در آن، نمایندگان مجلس و استاندار، با پیشنهاد طرح و تصویب قانون و الزام بنگاهها و نهادهای اقتصادی استان در سرازیر کردن منابع مالی خود در راستای مسئولیت‌های اجتماعی شان، به پیشرفت و توسعه فوتبال در استان که یک مطالبه عمومی است و باعث شور و نشاط اجتماعی خواهد شد، کمک نمایند.

انتهای پیام/ 88055

منبع: فارس

کلیدواژه: صنعت فوتبال هرمزگان اقتصاد فوتبال حرفه ای رشته ورزشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۳۰۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرکشی اقتصاد!

وحید حاج سعیدی؛ چندی قبل یکی از مسئولان اقتصادی دولت، با تمثیل تورم به اسب، اظهار کرد برای مهار تورم به شکل آنی، باید همه قیمت‌ها تحت نظارت دولت باشند و با استفاده از ایجاد فضای حاکمیتی و ابزار‌های امنیتی، باید به این مهم دست پیدا کنیم. در عین حال ایشان معتقد به «دور ریختن افسانه‌هایی»، چون مبانی بازار آزاد شده است!

حقیقت امر ما از علم «جانور شناسی» و «اقتصاد» سررشته چندانی نداریم، ولی به اندازه وسع مان (!) اسب را در کوچه و خیابان دیده ایم و یادمان می‌آید که همسایه مان خدا بیامرز میرزا یدالله تعریف می‌کرد که یک عمر با اسب و ارابه از حاشیه جنگل یک ارابه خاک می‌آورد و به خلق الله می‌فروخت. با همین اسب و ارابه و کرایه ناچیز چند تومانی، بدون نیاز به فضای حاکمیتی و ابزار‌های امنیتی و به دور ریختن افسانه‌های مبانی بازار، هم زندگی اش را می‌گذارند، هم بچه هایش را مدرسه و دانشگاه فرستاد و عروس و داماد کرد و خدابیامرز تا آخر عمر هم دستش را پیش کسی دراز نکرد!

از مقوله اقتصاد هم به اندازه‌ای درک و فهم داریم که سایرین دارند و ما هم مثل مردم عادی، اقتصاد و مولفه‌های آن را با جیب و سفره خودمان مقایسه می‌کنیم و اعداد و آمار‌های مثبت اقتصادی را در خوشبینانه‌ترین حالت تا اواسط برج درک می‌کنیم!

اما با وجود قلت دانش در مقوله جانور شناسی و علوم پایه همین قدر را درک می‌کنیم اقتصاد هم مانند هر علمی دارای مبانی و اصولی است که اگر خلاف این مبانی عمل شود نظیر خوش و بش با قیمت‌ها یا امر و نهی به اقتصاد و ...، اقتصاد از «الاغ» هم زبان نفهم‌تر می‌شود، «اسب» که جای خود دارد!

اقتصاد دستوری به این معناست که دولت مشخص کند چه کسانی صاحب ثروت افسانه‌ای شوند و چه کسانی برای حداقل‌ها دست و پا بزنند؟ برایند اقتصاد دستوری می‌شود فرمایشات مشعشع کارشناس رسانه ملی که با ۳۰ کیلو اضافه وزن به مردم توصیه می‌کرد برنج خالی بخورند! در اقتصاد دستوری افزایش حقوق کارگر تورم ایجاد می‌کند، ولی حقوق نجومی و افسانه‌ای عده‌ای عین ثواب است! ماحصل چنین اقتصادی می‌شود جراحی اقتصادی بدون بیهوشی و ریکاوری و بخیه و سایر پروسیجر‌های متعارف که نتیجه از قبل پیداست!

بپذیریم حل معضل اقتصاد با گزاره ها‌ی فارغ از علم و واقعیت، نه نت‌ها نتیجه‌ای در بر ندارد بلکه باعث بروز آسیب‌های جدی‌تر به بدنه اقتصادی می‌شود که خود دارای باگ‌های متعددی است و بر پایه‌هایی سست بنا نهاده شده است. در حقیقت ثمرات ویرانگر و تالی‌های فاسد اقتصاد دستوری بر شئون زیست اجتماعی شهروندان از حاشیه شهر به متن شهر‌ها کشیده است و سفره‌های بسیاری خانواده‌ها را درنوردیده است!

بی تردید وجود ابزار‌های تعزیراتی و نظارتی و امنیتی، مُسکن‌های موقتی هستند که در مواقعی برای کنترل معدود مولفه‌هایی ضروری هستند، ولی اصل اقتصاد و ثبات در آن نیازمند برنامه ریزی کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت، کنار گذاشتن رودربایستی با صاحبان قدرت و ثروت، جمع کردن بساط رانت و امضا‌های طلایی و مجوز واردات، اخذ مالیات جدی  و ... تغییر قوانین خاک گرفته و در نهایت ایجاد اصل شفافیت در  همه امور است.

اقتصاددانان به‌رغم اختلافات بسیاری که با یکدیگر دارند، بر سر چند اصل اساسی توافق کامل دارند. یکی از آن اصول نیز می‌گوید،  ‌گردش واقعی اقتصاد و سازوکار بازار بهتر از گزینه‌های دیگر موجب تولید و مصرف بهینه می‌شود که در نهایت منجر به رفاه شهروندان نیز خواهد شد. یادمان باشد اقتصاد و مولفه هایش زبان نفهم‌تر و سرکش‌تر از آن هستند که با داغ و درفش یا خواهش و تمنا، باب میل ما فراز و فرود داشته باشند!   

دیگر خبرها

  • چرا ارتش انقلابی چین، مدافع منافع ملی شد؟ / چگونه ارتش چین از اقتصاد کنار گذاشته شد؟
  • اجرای طرح آموزش هر شهرستان یک روستا در هرمزگان
  • موافقت رئیسی با انتقال دانشگاه‌های دریایی به هرمزگان
  • رئیس جمهور با انتقال دانشگاه‌های دریایی به هرمزگان موافقت کرد
  • تاریخ دقیق صدور مجوز حرفه‌ای باشگاه‌ها مشخص شد
  • جذب ۵۴۰ میلیون دلار سرمایه ارزی در استان هرمزگان
  • آموزش چهار هزار و ۹۰۰ مهارت آموز درهرمزگان
  • ادغام شرکت‌های کوچک نفتی و فولادی جهشی در اقتصاد کشور است
  • بسیاری از دستاوردهای استان مرکزی همت سپاه و بسیج حاصل شد
  • سرکشی اقتصاد!