Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جنوب نیوز»
2024-05-09@11:52:41 GMT

شکار پلنگ و سوزاندن آن در کرمان +عکس

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۷۸۹۸۹

شکار پلنگ و سوزاندن آن در کرمان +عکس

مدیرکل محیط زیست کرمان می‌گوید: چند روز پیش ماموران ما گزارش تلف شدن یه قلاده پلنگ ایرانی که در لیست گونه‌های در معرض انقراض جانوران قرار دارد را در ارتفاعات منطقه کوه‌شاه در نوارمرزی شهرستان فاریاب اعلام وصول کرده و بلافاصله تحقیقات در اینباره آغاز شد. به گزارش جنوب نیوز، هنوز چند روزی از خبر قطع دست پلنگ ایرانی که در ارتفاعات شرقی هرمزگان به دام افتاده بود، نگذشته که حالا دوباره خبر رسیده که یک قلاده پلنگ ایرانی دیگر در ارتفاعات شمالی هرمزگان و در مرز با کرمان کشته شده و شکارچیان آن را سوزانده‌اند!  

 

بنابر اعلام اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان، یک نفر متخلف شکار و صید یک قلاده پلنگ ایرانی که از گونه‌های در معرض خطر انقراض است را در ارتفاعات منطقه کوه‌شاه در نزدیکی شهرستان فاریاب و در نوار مرزی بین استان کرمان و هرمزگان شکار کرده است و از آن جا که این موضوع به اطلاع مأموران ما نیز رسیده بود، تحقیقات در این زمینه آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرجان شاکری گفت: به دلیل اهمیت موضوع با توجه به سوزانده شدن لاشه توسط متخلف یا متخلفین، برای اینکه بتوانیم فرد متخلف را در دام بیندازیم و برای جلوگیری از هوشیاری و فرار متخلف با مشورت مقام قضایی و پلیس امنیت تصمیم بر این شد که قضیه تا دستگیری متخلف رسانه‌ای نشود. طبق تحقیقات بعمل آمده مشخص شد که فردی به نام «م - ج» این گونه بسیار ارزشمند و خارق العاده را در ارتفاعات کُجین منطقه کوه‌شاه توسط تله به دام انداخته، سپس با گلوله تلف کرده است و پس از آن به دلیل ترس از دستگیری اقدام به سوزاندن لاشه در منطقه کرده است.

به گفته مدیر کل محیط زیست کرمان، ماموران در محل سوزاندن لاشه، آثار لاشه پلنگ را روی تله زنده گیری کشف کردند. البته متهم اصلی از سوی پلیس استان کرمان دستگیر شده است.

مجازات‌های کم و بی‌اثر

به گفته برخی فعالان محیط زیست در هرمزگان، مجازات‌هایی که برای افراد شکارچی حیات وحش در نظر گرفته می‌شود از یک سو بازدارنده نیست و از سوی دیگر به دلیل کم بودن شمار محیط بانان، تنها درصد کمی از صید‌های غیرمجاز از سوی محیط بانان و محیط زیست کشف و ردزنی می‌شود و عملا بسیاری از شکار‌های غیرمجاز یا اساسا کشف نمی‌شود و یا پس از کشف نیز نشانه روشنی برای دستگیری و برخورد با عاملان آن وجود ندارد.

لزوم توجیه مردم محلی

یکی از مسائلی که مجتبی صادق زاده از فعالان محیط زیست هرمزگان بر آن تأکید دارد، آموزش و توجیه مردم محلی در مجاورت با محل زندگی گونه‌های در معرض تهدید است. به گونه‌ای که اگر مردم ساکن در این روستا آموزش مناسبی برای برخورد با این حیوانات از جمله پلنگ ایرانی ببینند، هرگز به محض دیدن آن دست به سلاح نشده و یا در مسیرش تله‌های زنده‌گیری قرار نمی‌دهند.

وی افزود: بخشی از این کار وظیفه گروه‌های مردم نهاد حوزه محیط زیست است و بخش دیگر نیز وظیفه دهیاران و بخشداران است که مردم را به طور مرتب در قبال برخورد با این گونه‌های کمیاب توجیه و راهنمایی کنند. از سوی دیگر محیط زیست هر استان نیز باید بجای میزنشینی، در مراتع و مناطق مختلف استان تردد و رفت و آمد کنند و با مردم درباره این گونه‌ها سخن بگویند تا در مردم نیز حس مهم بودن حیات وحش و متولی داشتن این حوزه بوجود آید.

پرداخت هزینه برای جبران خسارات روستاییان

سیما محمد زاده یکی دیگر از فعالان محیط زیست هرمزگان نیز در این زمینه گفت: یکی از انتظارات از دولت آن است که سالانه اعتبار محدودی را برای سازمان محیط زیست به منظور جبران خسارات ناشی از حمله درندگان به دام و طیور روستاییان در نظر بگیرد تا محیط زیست بتواند پس از حمله این گونه‌ها به خانواده‌های روستایی و گرفتن دام و طیورشان و در ازای بررسی خسارت و صحنه رخداد به روستاییان خسارت پرداخت شود چرا که تجربه نشان داده که مردم مناطق روستایی برای جلوگیری از خسارت به دام‌هایشان مرتبا در نزاع با حیوانات در محیط زیست پیرامونی خود هستند و گاهی راهکار آن‌ها که مثلا استفاده از تله زنده‌گیری است، سبب تلف شدن حیوانات کمیاب و یا قطع عضو آن‌ها می‌شود.

وی همچنین خاطرنشان کرد: مردم بسیاری از مناطق روستایی هرمزگان که در مجاورت با محل زندگی گونه‌های کمیاب قرار دارند، محروم هستند و معیشت محدودی دارند و اگر محیط زیست خسارت ناشی از حمله این جانوران کمیاب را به دام آن‌ها پرداخت نکند و آن‌ها حیات و معیشت خودشان را در معرض خطر ببینند لذا به سمت شکار و یا نابودی مخفیانه این گونه‌ها می‌روند که بسیار خطرناک است.

منبع: جنوب نیوز

کلیدواژه: پلنگ ایرانی گونه ها محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۷۸۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۲۱ خانه محیط زیست در استان چهارمحال و بختیاری

در راستای ارتقاء فرهنگ محیط زیست در عموم مردم، ۲۱ خانه محیط زیست در استان چهارمحال و بختیاری ایجاد و ثبت شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، انسان  از دیرباز با هوا، آب، خاک، گونه‌های گیاهی، حیات وحش و هر آنچه که محیط زیست را می‌سازد در تعامل مسالمت آمیز بوده و در کنار هم روزگار گذرانده‌اند اما با گذر زمان  هر روز  خبرهای بد  زیست محیطی را می‌شنویم  که نه از خشم طبیعت بلکه از زیاده‌خواهی انسان مدرن است؛ انسانی که  برای رفاه حال خود تیشه بر دست گرفته و آگاه و ناآگاه  ریشه به جان طبیعت زده و می‌زند. باید پیش از  آنکه شاهد اتفاقات  بدتر باشیم چاره‌ای اندیشید.

حفظ محیط زیست وظیفه عمومی است و باید به دغدغه مشترکی میان مدیریت شهری و شهروندان تبدیل شود، در همین راستا سازمان حفاظت از محیط‌زیست فعالیت‌های بسیاری  برای مردمی سازی فعالیت‌های محیط زیست انجام داده که تاسیس   خانه‌های محیط زیست یکی از این کارها است تا با همکاری مردم حفظ محیط زیست آگاهانه‌تر انجام شود با افزایش حساسیت نگهداشت محیط‌زیست در میان مردم جامعه  شهرها  و روستاهای سالمتری  داشته و به حیات پایدار و توسعه جوامع با حفظ محیط‌زیست خواهیم رسید.

خانه‌های محیط زیست یکی از بسترهای اصلی برای مردمی‌سازی فعالیت های این حوزه و فضایی برای گفت‌وگو، بحث، چالش و مطالبه گری است که منجر می‌شود سواد و دانش محیط زیستی مردم افزایش پیدا کند و در نهایت محیط زیست حفظ شود وامانتی که در دستان انسان امروز است به سلامت به نسل‌های بعد داده شود و فرزندان آینده نیز از محیط زیستی سالم بهره‌مند شوند.

ثبت و ایجاد 21 خانه محیط زیست در استان

سعید یوسف‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه 21 خانه محیط زیست در چهارمحال‌وبختیاری ثبت شده است، اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست در حوزه آموزش و مشارکت‌های مردمی بحث خانه‌های محیط زیست را مطرح کرد تا  فعالیت‌های محیط زیست  را مردمی سازی کند.

یوسف‌پور گفت: مخاطب اصلی این خانه‌ها مردم هستند. کار در خانه‌های محیط زیست از دو جنبه پیش می‌رود، اول ارتقای فرهنگ حفظ محیط زیست با فعالیت‌هایی که در این زمینه انجام می‌دهند و عمده کار آن‌ها آموزش است که مردم را پای کار می‌آورد و به آن‌ها یاد می‌دهد چطور از محیط زیست حفاظت کنند.

وی ادامه داد: در بخش دیگر  فعالیت خانه‌های محیط‌زیست فضایی ایجاد می‌کند که مردم در ارتباط با مسئولان باشند و مسایل و چالش‌های محلی و منطقه‌ای خود را از طریق خانه‌های محیط زیست حل کنند.

کیفی‌سازی خانه‌های محیط زیست در سال جاری

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال‌وبختیاری افزود: عمده‌ کارهای خانه‌های محیط زیست آموزشی است مردم آموزش می‌بینند که چطور با محیط زیست رفتار کنند. اساس کار خانه‌های ‌‌محیط زیست بحث فرهنگ‌سازی است. کارهایی نظیر برپایی نمایشگاه با موضوع محیط‌زیست، درختکاری، آموزش چگونگی رفتار کشاورزان و باغداران در تعارض با حیات‌وحش، بحث محافظت از پلنگ ایرانی و ... از جمله کارهای خانه‌های محیط زیست استان است.

وی گفت: سیاست سازمان حفاظت محیط زیست در پله اول در سال 1401 افتتاح خانه‌های محیط زیست بود در سال 1402 این کار ادامه داشت و علاوه بر آن به کیفی‌سازی کار خانه‌های محیط زیست پرداخته شد. در سال جاری نیز سیاست بر کیفی سازی کار خانه‌های محیط‌زیست است و اگر در منطقه‌ای لازم باشد خانه محیط زیست جدید افتتاح خواهد شد.

یوسف‌پور با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در تبیین بحث حلقه‌های میانی تصریح کرد: خانه‌های محیط‌زیست در این زمینه جایگاه دارند به دنبال این هستیم که از خانه‌های محیط زیست به عنوان حلقه‌های میانی برای مردمی‌سازی فعالیت‌های محیط‌زیست استفاده کنیم.

انتهای پیام/7540/.

دیگر خبرها

  • یک راس بره میش وحشی به اداره محیط زیست شهرستان شیروان تحویل شد
  • مشاهده خرس قهوه‌ای و ۲ توله‌اش در اقلید + ویدئو
  • عاقبت شکار جوجه تیغی توسط پلنگ گرسنه (فیلم)
  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله اش در اقلید
  • تصاویری از خرس و پلنگ در پارک ملی گلستان
  • ارس پلنگ باغ وحش مشهد تحت درمان قرار دارد
  • دستگیری شکارچی غیرمجاز قبل از شکار در فیروزکوه
  • ایجاد ۲۱ خانه محیط زیست در استان چهارمحال و بختیاری
  • شکارچی کل وحشی در کامیاران به ۷۵۰ میلیون ریال جریمه شد
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه